Slovensko English
  • Queen Mary, čas vožnje UK-USA 4 dni in 20 ur
  • San FranCISCO
  • Da Vinci robot
  • Vrnili smo se...
  • Plakat spomina na USA Trip 2011 smo predali namenu! Hvala vsem za podporo!

O strokovni ekskurziji, USA Trip 2011

Strokovna ekskurzija v Združene države Amerike je ekskurzija, ki je postala že kar tradicionalni projekt absolventov obeh fakultet, tako računalniške kot tudi elektrotehniške fakultete. Skupina absolventov se zbere v okviru nekega društva in organizira ekskurzijo v ZDA. Ekskurzija, v okviru našega društva, bo potekala okvirno 5 tednov, z začetkom v mesecu marcu. Pot po Ameriki smo si začrtali nekako tako. Los Angeles --> San Francisco --> Las Vegas --> znameniti ameriški parki --> Gran Canyon in krater --> Phoenix in Miami. Podobno pot potovanja so prepotovali študentje v prešnjih letih, zato je ta smer preizkušena in najbolj ekonomična. Do obljubljene dežele se poleti z letalom, nato pa se pot nadaljuje z najetim kombijem za 9 oseb. Noči se prenoči v bližnjih hostlih ali hotelih.

Kaj je namen ekskurzije?

Namen strokovne ekskurzije je spoznati delovanje ameriških firm, ki so znane po celem svetu. Nekaj takšnih je Google, Mozilla, Facebook, Microsoft, Apple, Tesla Motors, Florida Solar Center in podobne. V vsakem od teh podjetij organizirajo prijazen sprejem študentov. Popeljejo jih skozi hišo podjetja, kjer se študentje spoznajo z organizacijo in infrastrukturo podjetja na eni strani in delovnih navadah (atmosferi) na drugi strani. Ob koncu prilažejo še kakšne od zanimivosti od velikih serverjev do sob za reklasiranje.

V sklopu ekskurzije se obišče tudi nekatere univerze, kjer se na kratko seznani s tamkajšnim šolskim sistemom in z našimi znanimi športniki kot sta košarkar Goran Dragič in plavalka Sara Isakovič.

Ker pa Amerika ponuja še mnogo naravnih znamenosti, se izkoristi proste dni med obiski podjetij, za ogled mogočnih ameriških parkov, med njimi sta Grand Canyon park in Yosemith National park.

© november 2010, Društvo študentov računalništva in elektrotehnike - elektrošok, produkcija: Elektrošok | izvedba: Damjan Cvetan