Slovensko English
  • Da Vinci robot
  • Plakat spomina na USA Trip 2011 smo predali namenu! Hvala vsem za podporo!
  • Vrnili smo se...
  • Queen Mary, čas vožnje UK-USA 4 dni in 20 ur
  • @Stanford University

Elektrošok

ELEKTROŠOK- Društvo študentov računalništva in elektrotehnike v katerega se združuje ambiciozna skupina študentov, ki prihaja iz različnih študijev. Društvo sestavljamo tako študentje Fakultete za elektrotehniko kot tudi študentje Fakultete za računalništvo in informatiko. Čeprav smo z različnih fakultet pa nas druži skupna želja po organizaciji Strokovne ekskurzije v Združene države Amerike, nabiranje novih izkušenj, novih znanj in predvsem tudi iskanje stičišča, kjer lahko naše ideje združimo tako računalničarji kot elektrotehniki. Pravzaprav bo to prva Strokovna ekskurzija študentov v ZDA, kjer bosta združeni obe fakulteti- FE in FRI.

Društvo se je pravzaprav rodilo ravno iz te ideje, da se študentje obeh fakultet združimo in si tako že med seboj izmenjamo določena znanja, poglede, ideje nato pa vse to s pridom uporabimo pri načrtovanju ekskurzije, ki bo tako pokrivala oba področja. Kot prednost si jemljemo to, da smo iz različnih področij, da nas zanimajo različne stvari in ko vse to postavimo skupaj in od vsakega posameznika vzamemo njegov prispevek, pride na površje celoten mozaik različnosti, raznovrstnosti in drugačnosti, a vseeno mozaik študentov, ki imamo isti skupni cilj- v prihajajočem letu, letu 2011, odpotovati na Strokovno ekskurzijo v ZDA, na našo neponovljivo in posebno izkušnjo v življenju.

Glede na to, da je za nami že kar nekaj let študentskega življenja, se med seboj poznamo iz »fakultetnih« hodnikov, prav tako pa smo skupaj sodelovali pri nekaterih projektih, ki so bili namenjeni večjemu krogu študentov. Za nami je prav tako že nekaj dela za samo društvo in skozi delo seveda koristno združimo s prijetnim- pomembno je, da se med seboj družimo, se spoznavamo in tako krepimo skupinsko dinamiko, ki je še kako zelo pomembna pri izvedbi ekskurzije. V vsem tem študentskem življenju smo pridobili izkušnje pri organizaciji in realizaciji projektov in razdeljevanju nalog, katere je potrebno opraviti, da bomo na ekskurzijo odšli pripravljeni kar se da najboljše. Vsak od nas ima določene izkušnje in znanja, ki jih prispeva v projekt, več o posameznem članu/članici ekipe pa si lahko preberete v kategoriji Ekipa.

Mogoče si po branju vsega tega še vedno postavljate različna vprašanja- zakaj, kako, od kje in kdaj… . Odprti smo za kakršnokoli vprašanje, idejo, predloge in sodelovanje. Želimo si, da nam pomagate pri uresničevanju naših zastavljenih ciljev in pomagate soustvarjati del naše in vaše zgodbe- USA Trip 2011.

»Ti lahko narediš nekaj, česar jaz ne morem. Jaz lahko naredim nekaj, česar ti ne moreš. Skupaj pa lahko narediva zelo veliko.« (M.T.) 

 

Društvo študentov računalništva in elektrotehnike – elektrošok
Tržaška cesta 25
SI-1000 Ljubljana

E-pošta: info@usa2011.fe.uni-lj.si, info@elektrosok.si

Spletno mesto: http://usa2011.fe.uni-lj.si, http://www.elektrosok.si

Matična številka: 4015487
Davčna številka: 39414779
Številka TRR: 03160-1000788646 odprt pri SKB d.d.

Predsednik: Mitja Rakar, +386 (0)31 808 557
USA Cell Phone: 001323 8300300

© november 2010, Društvo študentov računalništva in elektrotehnike - elektrošok, produkcija: Elektrošok | izvedba: Damjan Cvetan