Slovensko English
  • Plakat spomina na USA Trip 2011 smo predali namenu! Hvala vsem za podporo!
  • Da Vinci robot
  • Vrnili smo se...
  • San FranCISCO
  • @Stanford University

Ekipa 2011

Ana Pleško

Rojena 21. julija 1987
plesko.ana@gmail.com
Študentka fakultete za računalništvo in informatiko

Sem Ana in sem študentka tako Fakultete za socialno delo kot tudi Fakultete za računalništvo in informatiko. Sem komunikativna, iskrena, vestna, odgovorna in zanesljiva oseba, ki ima rada izzive in spoznava svet v pravem pomenu besede. Delujem na različnih področjih, saj me zanima tisoč in ena stvar, poskusila pa bi vse, kar mi pride pod roke. Rada sem v gibanju in uživam v življenju, kajti sem mnenja, da ga je treba čim bolj izkoristiti. Pomembno se mi zdi, da v življenju zagrabimo priložnost, ki nam je ponujena in iz življenja naredimo fantastično zgodbo, ki se jo splača živeti. Rada delam v kolektivu, spoznavam nove ljudi, prisluhnem novim idejam in s skupnimi močmi, verjamem, da nam bo uspelo še tisto, za kar pravijo, da je nemogoče.

Na ekskurziji pa upam, da si bomo pridobil veliko novih spoznanj saj si bom pogledali podjetja, ki me zanimajo ter bom videl kako delujejo v praksi. Poleg študija pa sem se ukvarjal tudi z številnimi ob študijskimi projekti. Kjer sem si pridobil veliko znanja.

Damjan Cvetan

Rojen 1987
Študent fakultete za računalništvo in informatiko

Kot študenta računalništva in informatike me na vsakem koraku spremlja misel povezana z mojem področjem študija. Kamorkoli grem in kjerkoli že sem, neodvisno od okolja vedno iščem izboljšave na področju računalništva v trenutnem okolju. Sam namreč opazim stvari, ki bi se jih dalo vsaj za malenkost izboljšati. Naprimer uporabniške vmesnike narediti uporabnikom bolj prijazene, poslovne procese pohitriti, računalniške mreže izpopolniti, strežnike narediti bolj stabilne, določene dela avtomatizirati in še bi se našlo.

Luka Perne

Rojen 24. november 1986
lukaperne@gmail.com
Študent fakultete za elektrotehniko

Sem redni študent fakultete za elektrotehniko, univerzitetna smer telekomunikacije. Po zaključenih 9 semestrih študija na matični fakulteti in 1 semestru študija na ETSETB fakulteti v Barceloni sem sedaj absolvent in pred diplomo iščem nove priložnosti ter izzive, saj si v poplavi informacij in različnih interesov še nisem popolnoma izoblikoval svoje poklicne vizije. V času študija sem si pridobil veliko znanj, predvsem pa razširil obzorja v svetu elektrotehnike, še posebej na področju telekomunikacij. Kot tehnološki zanesenjak redno spremljam dogajanja v svetu inovacij in tako od daleč opazujem velika podjetja, ki krojijo vrh v informatiki, računalništvu, telekomunikacijah, elektroniki… S strokovno ekskurzijo USA Trip 2011 pa bi imel priložnost nekatera od teh podjetij videti tudi v živo in se tako bolj podrobno seznaniti s tovrstnim delom.

Mitja Rakar

Rojen 17. januar 1987
meetyaa@gmail.com
Študent fakultete za elektrotehniko

Sem absolvent na Fakulteti za elektrotehniko smer telekomunikacije. Na fakulteti sem pridobil veliko uporabnega znanja, ki ga rad izkoriščam v praksi. Kot aktiven študent, sem se veliko naučil pri organizacji različnih projektov, zato organizacija takega projekta mi predstavlja pravi izziv. Po naravi sem zelo odprta oseba, kar pomeni, da rad povem kar mislim, sprejemam rad nove, "nore" ideje, kreativnost in iznajdljivost. Zelo rad potujem, kar je priča o meni podatek, da sem bil na šest mešečni izmenjavi v Barceloni, glavnemu mestu Katalonije. Vsako potovanje mi prinese neko veliko izkušnjo in tovrstno potovanje, pa verjamem, da mi bo doprineslo več kot samo eno izkušnjo. Neprecenljiva so mi nova prijateljstva, kajti nikoli ne veš, kdaj mi bodo kakšna poznanstva pomagala pri doseganju mojih ciljev.

Mojca Slivnik

Rojena 29. februarja 1988
mala.smucarka@gmail.com
Študentka fakultete za elektrotehniko

Kot študentka Fakultete za elektrotehniko sem si imela možnost ogledati marsikatero slovensko podjetje, organizacijo, inštitut in podobno. Z odhodom na strokovo ekskurzijo bi rada razširila svoja obzorja ter si ogledala kako delujejo tuja podjetja - kako so organizirana, kakšni so njihovi razvojni centri, kako poteka delo kar me zanima tako skozi oči elektrotehnika kot skozi oči ekonomista. Iz študentskega vidika pa so seveda še posebno zanimive tudi univerze, ki si jih nameravamo ogledati, njihovi laboratoriji z najmodernejšo opremo in način dela, študija in življenja.

Sandi Kavalič

Rojen: 3. junij 1985
sandi.kavalic@gmail.com

Študent fakultete za elektrotehniko

Na strokovno ekskurzijo sem se prijavil zaradi želje po novem znanju in izkušnjah, ki jih mlad in ambiciozen ter perspektiven študent lahko pridobi z obiskom velesile, ki močno vpliva na dogajanja na globalni gospodarski ravni. Zanimajo me organiziranost podjetij, njihova razmišljanja in delovanje, ideje, znanja. Od eksurzije pričakujem pomembno navezavo stikov z ljudmi, ki v takem okolju živijo in oblikujejo dobo v kateri živimo. Upam, da bom z osvojenimi izkušnjami lahko prispeval k razvoju družbe v domačem okolju.

Svet tehnike se spreminja z izjemno hitrostjo in v zadnjih desetih letih ni pomembno samo, kaj se naučiš ali kaj odkriješ, temveč predvsem, kako svoje znanje in izume preneseš na svetovno tržišče. Združene države Amerike s svojimi podjetji ostajajo vodilne na področju tehnoloških raziskav, razvoja in inovacij. Hkrati pa so tudi območje, od koder izvira veliko svetovno uspešnih podjetij na najrazličnejših področjih.

Urša Lipovž

Rojena 24. avgusta 1985
urshula.leesnail@gmail.com

Na ekskurzijo si želim, ker je to enkratna priložnost za posebno življensko izkušnjo, kjer ne bom le potovala, ampak tudi spoznala življenje in delo v ameriških podjetjih. Imela bom priložnost videti kakšen je šolski sistem na univerzah in predvsem uživala ob pogledih na čudovite naravne znamenitosti Amerike.

© november 2010, Društvo študentov računalništva in elektrotehnike - elektrošok, produkcija: Elektrošok | izvedba: Damjan Cvetan