Slovensko English
  • @Stanford University
  • San FranCISCO
  • Vrnili smo se...
  • Da Vinci robot
  • Queen Mary, čas vožnje UK-USA 4 dni in 20 ur

Uroš Marušič

Make things as simple as possible but not simpler. | Albert Einstein

.

ČEMU NA EKSKURZIJO V ZDA IN MOJA PRIČAKOVANJA

Svet tehnike se spreminja z izjemno hitrostjo in v zadnjih desetih letih ni pomembno samo, kaj se naučiš ali kaj odkriješ, temveč predvsem, kako svoje znanje in izume preneseš na svetovno tržišče. Združene države Amerike s svojimi podjetji ostajajo vodilne na področju tehnoloških raziskav, razvoja in inovacij. Hkrati pa so tudi območje, od koder izvira veliko svetovno uspešnih podjetij na najrazličnejših področjih.

Za strokovno ekskurzijo v ZDA v organizaciji študentov Fakultete za elektrotehniko sem prvič slišal že v drugem letniku, ko sem opazil plakate skupine, ki se je tisto leto podala po zahodni obali ZDA. Ker mislim, da je to enkratna priložnost, da poleg študija v Evropi spoznam še druge načine učenja, prenos znanja iz fakultet v podjetja ter na svetovni trg, sem se odločil, da se letos kot študent absolvent podam tej novi dogodivščini naproti.

Od ekskurzije pričakujem, da bom v začetni fazi pripravljanja pridobil nova organizacijska znanja, izkušnje s področij iskanja sponzorjev, načrtovanje in koordinacije ter nova in zanimiva poznanstva. V nadaljevanju in tekom samega potovanja pa si bom razširil obzorja z idejami, ki jih bomo našli v uspešnih podjetjih, univerzah in laboratorijih v ZDA. Ker se zavedam, kako pomembna je mednarodna širina in deljenje izkušenj med strokovnjaki v svetovnem merilu sem prepričan, da bo naša strokovna ekskurzija v ZDA pomembna izkušnja tako za moj osebnostni kot tudi za moj strokovni razvoj.

© november 2010, Društvo študentov računalništva in elektrotehnike - elektrošok, produkcija: Elektrošok | izvedba: Damjan Cvetan