Slovensko English
  • Da Vinci robot
  • Queen Mary, čas vožnje UK-USA 4 dni in 20 ur
  • Vrnili smo se...
  • Plakat spomina na USA Trip 2011 smo predali namenu! Hvala vsem za podporo!
  • San FranCISCO

Sandi Kavalič

Kdo je rekel, da ima dan samo 24 ur?

Rojen: 3. junij 1985
sandi.kavalic@gmail.com

Študent fakultete za elektrotehniko

Nekaj o meni

Sandi Kavalič, rojen sem 3.6.1985 v Kopru. Že v zgodnjih letih osnovnega šolanja sem izkazoval zanimanje za naravoslovne predmete in se udeležil različnih raziskovalnih projektov naravoslovnega tipa in za to prejel mnoga priznanja na državnem nivoju. Po dokančanju osnovnega šolanja z odliko, sem šolanje nadaljeval na Tehniški šoli Koper. Tudi v tem obdobju, sem tehnično znanje nadgrajeval z raziskovalnimi projekti. Najbolj ponosen sem na projekt s področja avtomatizacije objektov, kjer sem v Mariboru, za raziskovalno delo s področja prenosa podatkov preko omrežne napeljave, prejel zlato priznanje na državnem tekmovanju, s področja elektrotehnike. V enakem letu sem prejel tudi bronasto priznanje na srečanju mladih raziskovalcev v Novi Gorici, se udeležil srečanja mladih v Evropskem parlamentu v Strasburgu, kjer sem izpopolnjeval svoje komunikativne sposobnosti. Svoje tehnično znanje izpopolnjujem na Fakulteti za elektrotehniko. V času študija sem se udeleževal mnogih konferenc v tujini, kot doma. Udeležil sem se poletne šole finančne matematike in dodatnega izobraževanja na temo trga električne energije. Tudi v študenstskem obdobju me je zanimanje za raziskovalno delo vzpodbudilo za prijavo na tekmovanju mladih v okviru 9. Konference slovenskih energetikov (CIGRE-CIRED) v Kranjski Gori na temo Energetski viri prihodnosti, kjer sem s člankom, Navidezna elektrarna, idejna zasova in analiza delovanja, zasegel prvo mesto.

Kaj od ekskurzije pričakujem?

Na strokovno ekskurzijo sem se prijavil zaradi želje po novem znanju in izkušnjah, ki jih mlad in ambiciozen ter perspektiven študent lahko pridobi z obiskom velesile, ki močno vpliva na dogajanja na globalni gospodarski ravni. Zanimajo me organiziranost podjetij, njihova razmišljanja in delovanje, ideje, znanja. Od eksurzije pričakujem pomembno navezavo stikov z ljudmi, ki v takem okolju živijo in oblikujejo dobo v kateri živimo. Upam, da bom z osvojenimi izkušnjami lahko prispeval k razvoju družbe v domačem okolju.
Organizacija takega podviga je sama po sebi prijeten izziv in veseli me, da lahko dodatne izkušnje črpam tudi od ostalih članov pestre ekipe Elektrošok.

Osebnostne odlike:

Sem ambiciozen, vesten, zanesljiv, natančen, komunikativen človek. Sem optimist in se brez zadržkov spopadem z vsako situacijo.

Tuji jeziki:

Aktivno znanje angleščine in italjanščine

Kratkoročni cilji:

Dokončanje univerzitetnega študija, udeležba na strokovni eksurziji, nadaljevanje študija na podiplomski ravni, raziskovalno delo.

Tehninčna znanja: Metode rudarjenja podatkov, metode optimizacije, dobro znanje progamiranja (HTML, FLASH, CSS, SQL, Matlab, C#, Basic, Delphi...)

Zanimajo me področja:

Energetika, energetski trgi, umetna inteligenca, bussiness inteligence, rudarjenje podatkov, upravljanje portfeljev, energy risk management, finančni trgi.

Konjički: Jadralno letenje, jadranje, apnea-potapljanje, igranje saksofona, kletarjenje, saj skupaj z bratom vodim svojo vinsko klet.

Sandi	 Kavalič
Sandi	 Kavalič
Sandi	 Kavalič
Sandi	 Kavalič
Sandi	 Kavalič
Sandi	 Kavalič

© november 2010, Društvo študentov računalništva in elektrotehnike - elektrošok, produkcija: Elektrošok | izvedba: Damjan Cvetan