Slovensko English
  • Da Vinci robot
  • @Stanford University
  • Queen Mary, čas vožnje UK-USA 4 dni in 20 ur
  • Vrnili smo se...
  • San FranCISCO

Zaključek projekta USA Trip 2011

V petek 11.11.2011 ob 10h smo bili priča sklepnemu dejanju društva Elektrošok in projekta USA Trip 2011. Z nami je bil dekan Fakultete za elektrotehniko, prof. dr. Janez Nastran, prodekanja za pedagoško dejavnost Fakultete za računalništvo in informatiko, prof. dr. Neža Mramor Kosta in g. Christof Droste, generalni direktor Hella Saturnus Slovenija d.o.o. . Ta zaključni dogodek ni predstavljal nekega uspešnega konca projekta, temveč nov začetek.

Vsi začetki so težki in prav tako je bil težak začetek zgodbe USA Trip 2011. Eno leto nazaj se je zbralo devet ambicioznih študentov, ki stalno hrepenijo po izzivih, izkušnjah in novemu znanju. Tako je nastalo društvo Elektrošok. Povezalo je študente iz različnih krajev, smeri, fakultet in seveda tudi različnih spolov. Tako velik projekt nam ne bi nikoli uspel v takšnii meri brez podpore obeh fakultet, brez sponzorjev in brez ekipe, ki je delovala harmonično. Po enem aktivnemu letu delovanja društva so rezultati vidni: nepozabne izkušnje, tisoči prepotovanih kilometrov, nova nerazdružljiva prijateljstva, znanje, ideje, brošura, predavanje, spletna stran in na koncu plakat, ki je ovekovečil vse te trenutke.

Plakat, ki sedaj visi v avli ni navaden plakat, izdelan samo za sponzorje, ampak predstavlja žig našega doživetja in želimo, da odseva v avli fakultet FE in FRI neko misel, spodbuja kreativnost in inovativnost, ter navdušuje vse mlajše generacije.

Predstavniki fakultet so se enoglasno strinjali, da so takšni projekti in dogodki dobra popotnica za člane Elektrošoka in hkrati motivacija in spodbuda za mlajše generacije. Direktor Helle, je poudaril, da tega projekta niso jemali kot sponzorstva, ampak kot investicijo v nas, ter v študente nasploh. Po formalnem slikanju je sledil še neformalni klepet in zakuska.

V današnjem času je posameznik le eden izmed 7 milijard na svetu, posameznik z ekipo-uigranim timom pa spreminja to, kar nas obdaja v boljši jutri.

Neuradno bo društvo, ki ga predstavlja teh devet posameznikov obstajalo za vedno, prav tako naše prijateljske vezi. Za vsa vprašanja in komentarje pa smo vedno na voljo.

Na koncu bi radi samo še izpostavili misel, ki je povezovala Elektrošok: »Ti lahko narediš nekaj, česar jaz ne morem. Jaz lahko naredim nekaj, česar ti ne moreš. Skupaj lahko narediva zelo veliko.« (M.I.)

Utrinke sklepnega dejanja smo povzeli tudi s slikami.

Ekipa ELEKTROŠOK

© november 2010, Društvo študentov računalništva in elektrotehnike - elektrošok, produkcija: Elektrošok | izvedba: Damjan Cvetan