Slovensko English
  • Plakat spomina na USA Trip 2011 smo predali namenu! Hvala vsem za podporo!
  • Queen Mary, čas vožnje UK-USA 4 dni in 20 ur
  • Da Vinci robot
  • San FranCISCO
  • @Stanford University

Predstavitev strokovne ekskurzije USA Trip 2011

Po šestih mesecih dela je pred vami brošura naše strokovne ekskurzije USA TRIP 2011. Elektrošok je Društvo študentov računalništva in elektrotehnike, v katerega se združuje ambiciozna skupina študentov, ki prihaja iz različnih študijev. Čeprav smo z različnih fakultet pa nas že od vsega začetka organizacije strokovne ekskurzije v Združene države Amerike druži skupna želja po nabiranju novih izkušenj, novih znanj in predvsem tudi iskanju stičišč, kjer lahko svoje ideje združita obe stroki-računalniška in elektrotehniška.

To je bila prva ekskurzija, kjer so študentje Fakultete za elektrotehniko in Fakultete za računalništvo in informatiko združili moči. Društvo se je pravzaprav rodilo ravno iz želje, da se študentje obeh fakultet združimo in si tako že med seboj izmenjamo določena znanja, poglede, ideje, nato pa vse to s pridom uporabimo pri načrtovanju ekskurzije, ki je tako pokrivala obe področji. Vse se je začelo z idejo, sledilo je ogromno načrtovanja, sestankov, iskanja sponzorjev, pošiljanja prošenj-skratka ogromno dela že pred 1. marcem, ko smo končno odrinili na pet tednov dolgo pot.

V tej brošuri je zajeta naša pot, predstavitev podjetij, univerz, nacionalnih parkov in mest, ki smo si jih ogledali. Prav tako brošura zajema tudi slikovne utrinke in nekatere misli članov društva s potovanja ter zabavni del ekskurzije. Upam, da boste v brošuri uživali in da vas bo navdušila, kot je nas navdušilo naše potovanje. Za konec pa še misel, ki nas spremlja že vse od začetka, ko se je rodila ideja za Elektrošok: »Ti lahko narediš nekaj, česar jaz ne morem. Jaz lahko naredim nekaj, česar ti ne moreš. Skupaj pa lahko narediva zelo veliko.« (M.T.)

Predsednik društva Elektrošok Mitja Rakar

PriponkaVelikost
USA Trip 2011 [PDF]12.12 MB

© november 2010, Društvo študentov računalništva in elektrotehnike - elektrošok, produkcija: Elektrošok | izvedba: Damjan Cvetan