Slovensko English
  • Da Vinci robot
  • @Stanford University
  • Plakat spomina na USA Trip 2011 smo predali namenu! Hvala vsem za podporo!
  • Queen Mary, čas vožnje UK-USA 4 dni in 20 ur
  • San FranCISCO

POTOPISNO PREDAVANJE ELEKTROŠOK NA POTI PO ZDA

V ponedeljek 18. aprila smo za vse prijatelje, znance, sorodnike, sponzorje (ki so nas tako ali drugače podprli) in za vse tiste, ki so nas spremljali na naši poti pripravili potopisno predavanje o našem popotovanju po ZDA.

Uvod v samo potopisno predavanje je pričel sam predsednik društva Mitja Rakar, kjer je pozdravil vse navzoče in povedal nekaj osnovnih informacij- kdo, kaj, kje, zakaj, čemu…

Samo predavanje smo razdelili po tematikah na obiske podjetij, univerze, nacionalne parke, na mesta, ki smo jih obiskali in na zanimivosti, ki smo si jih imeli možnost ogledati. Ker smo v petih tednih doživeli zares ogromno stvari in ker smo želeli vsem prisotnim čim bolj pričarati to vzdušje, ki smo ga doživeli tudi sami, se je samo predavanje malce zavleklo, vendar so nas vsi zbrani z veseljem in odprtimi očmi radovedno poslušali. Da nam naši poslušalci in gledalci ne bi zaspali, smo seveda poskrbeli tudi za njihovo telovadbo. Kasneje smo zavrteli tudi naš film, kamor smo strnili dogajanje vseh petih tednov.

Na samem potopisnem predavanju je vse zbrane pozdravil tudi predstavnik Helle Dr. Tomaž Jurjevčič, ki je bil naš glavni sponzor in vsem skupaj povedal, zakaj se mu zdi pomembno, da njihovo podjetje podpira take ekskurzije. Potrebno je vlagati v kader, ker smo ne nazadnje študentje tisti, ki bomo njihov bodoči kader in izkušnje, ki smo jih imeli možnost nabrati v svetu so neprecenljive vrednosti.

Izpeljava pet tedenske strokovne ekskurzije je bil velik zalogaj- zahtevna, poučna in zanimiva vendar nam brez pokroviteljev, ki so nam izdatno pomagali prav zagotovo ne bi mogli tako dobro izpeljati. Zato bi se na tem mestu še enkrat zahvalili vsem našim sponzorjem. Iskrena hvala!

Po končanem potopisnem predavanju smo se preselili v avlo fakultete, kjer nas je čakala pogostitev in neformalni del druženja, kjer so vsi obiskovalci imeli možnost pokramljati z nami in nas še kaj povprašati.

V poznih večernih urah smo počasi pospravili in zaključili. Tako kot je treslo nas, na sami strokovni ekskurziji po ZDA, tako je streslo tudi vse, ki so obiskali naše potopisno predavanje.

Zahvaljujemo se vam za vaš obisk in naj vas trese še naprej. Pa se vidimo na našem naslednjem dogodku.

Slike: Potopisno predavanje FE, FRI

 

Prispevek na Šouviziji

© november 2010, Društvo študentov računalništva in elektrotehnike - elektrošok, produkcija: Elektrošok | izvedba: Damjan Cvetan